IdaliaR

Welcome,

Lately I discovered issue with keyframes. When I export animation files to Unity I used to checked Animation clean up option. The problem is showing in Unity, but it also happened when I used Clean up In Spine on an animation. When there is a couple of exactly the same keyframes, after cleaning Spine somehow interpreted them there is a move between them even keyframes are the same and it appears as curve bezier. Sometimes it is happening when I delete a keyframe. I can fix it by click linear bezier.

---
IdaliaR
  • Posts: 4

Luke

Hello IdaliaR, thank you for writing in about your issue.

Would you mind posting some screenshots of Spine, in which the problem is occurring?
Luke

Luke
  • Posts: 149

IdaliaR

Here you are.
I send two pictures. First one is before Clean up.

And second is after.

Like I said it's not the often issue but it complicates my work, especially when I used Clean up to optimalize my animations.
IdaliaR
  • Posts: 4

Misaki

Thank you for sharing the screenshots! I understand what's going on. However, it could not be reproduced on my PC. As you said “Sometimes it is happening when I delete a keyframe”, it seems to be a bug that occurs under some limited conditions. We would like to investigate the problem, so could you send your Spine project to us via email?: contact@esotericsoftware.com
Please briefly mention this forum thread URL in the email so that we know the context.

---

Thank you for sending your Spine project. We have confirmed and reproduced the problem and made an issue ticket here:
https://github.com/EsotericSoftware/spine-editor/issues/620

We are sorry for the inconvenience, but please wait a little longer until we fix the problem.

---

@IdaliaR We've fixed the problem of animation clean up in 4.0.56, which we've released today. We would appreciate it if you could confirm it. Cheers!
User avatar
Misaki

Misaki
  • Posts: 1164

IdaliaR

Hello,

Happy New Year to all team. I was testing new Spine version and it seems Clean up works fine, thank you. But now exactly the same problem appears when I copy keyframes or choose frame on dopesheet and check parameters rotate, transform, scale or shear. It's hard to reproduce issue, because it's not always happened. And still I can fix curve bezier by check linear one.

Regards
IdaliaR
  • Posts: 4

Luke

Hello IdaliaR,

I'm sorry to hear you're still having trouble with your issue; the next time it happens, could you send us your project and reference this thread so we can see if there is another way we can help?
Luke

Luke
  • Posts: 149

legrind

Hi, I'm having the same issue. It seems to be since the reintroduction of the simplified curve editor in V4.1 (which I'm very thankful for!) that it's become an issue.

I've found the issue happens when you make a keyframe and modify the image's rotation or position. If you then add a bezier curve to the movement and modify the top right bezier handle, and then set a new rotate / translate keyframe (for example, 20 frames after), Spine automatically interprets a curve between these 2 keyframes, even though they're identical.

As IdaliaR mentioned, this can be solved by making the end frame of the custom bezier movement a linear bezier, but when you have a 40 second long animation with lots of these move and hold segments, this can get very tiresome indeed.
legrind
  • Posts: 2

Nate

@legrind, could you show some screenshots of what you are doing? I'm having trouble understanding the exact behavior that is causing you trouble.
User avatar
Nate

Nate
  • Posts: 12213

legrind

Thank you, Nate. I hope this helps to explain it.
example.png
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
legrind
  • Posts: 2


Return to Bugs